Följ Green Cargo

En natt på Green Cargo

Blogginlägg   •   Nov 18, 2016 14:45 CET

En natt på Green Cargo. En ensam lysande satellit färdas högt ovan oss. En farkost i flera tusen kilometers hastighet. 11 066 km/h för att vara mer exakt. Där jag står är tiden mer stilla. En rangerbangård i Göteborg. Sävenäs. Tysta godsvagnar rullar mot sitt destinationsspår. Kanske inte helt tysta. Frågar man grannarna i Sävedalen är de kanske inte helt bekväma med smällarna och gnisslet från den nattliga verksamheten. Men till skillnad från den digitala världens tysta klickande från musklick och tangentbordstryckande är den maskinella och industriella verkligheten inte speciellt ljudlös.

Tusentals järnvägsvagnar lastade med råvaror och produkter transporteras mellan punkt A till punkt B. Från de svenska skogarnas timmerupplag till pappersindustrins stora kvarnar. Från växande gröna träd till morgontidningens tryckta blad. Eller den svarta järnmalmens resa från bergets djup till färdig ankarkedja till Nordsjöns oljeriggar. Allt stort och tungt och långt lastas och transporteras i ett evigt kretslopp på någon av Sveriges tusentals mil järnvägsräls. Runt omkring en stad av släckta ljus och sovande människor.

Men precis som i dikten där endast tomten är vaken är vi järnvägsanställda några av de som ser till att Sveriges företag rullar. Iklädda orange arbetskläder och fotriktiga arbetsskor ser vi till att järnvägsvagnarna kopplas ihop till fulla 600 – meterståg och säkerhetssynas för att tillse att största möjliga trafiksäkerhet kan uppehållas. Tusentals ton med explosiva varor och andra slag av farligt gods måste kontrolleras och synas. Spännband och dörrar skall kontrolleras och bromsarnas funktion stäms av. När allt är kontrollerat och synat kopplas järnvägsloket på och med trygg förvissning om att allt är helt ok kan sedan lokföraren sedan avgå med sin last av varor till väntande kunder i Sveriges långa land. Eller ut till kontinenten och medverka till ett allt mer sammansatt Europa. Miljoner ton körs också ut till våra hamnar och färdas vidare på containerbåtar till Asien eller Amerika.

En rangerbangård i Göteborg är en kugge i ett världsvitt maskineri, en kugge i ett av människor skapat urverk där människor och företag binds samman och möts i ett logistiskt mästerverk. Varje dels insats är betydelsefull och påverkar slutresultatets kvalité. Last och avgångstider stäms av och avtal skrivs och målet är att godset skall vara på plats hos mottagaren på given tid utan missöden eller säkerhetsrisk. Vi glömmer lätt bort i vår numera självklara digitala verklighet att någon eller några måste fortfarande utföra det fysiska och krävande arbete som behövs för att förflytta varor över jordklotets långväga punkter. Vi som är några av dessa viktiga arbetare får inga stora rubriker på löpsedlar eller blir inbjudna till morgonsoffan i TV4 men är ändå några av vardagens hjältar som ser till att samhället fungerar.