Följ Green Cargo

Ökande volymer och kundnöjdhet

Blogginlägg   •   Jun 19, 2018 10:00 CEST

Knappt har nationaldagen firats av förrän nästa högtid strax infinner i form av midsommar och sen är det någon vecka kvar till de flesta påbörjar välförtjänta semestrar. Men vi på Green Cargo fortsätter att transportera genom hela sommaren. Vi har under våren haft en dialog med er för att kunna bättre planera våra resurser för att ha lok, vagnar och personal på plats där och när det behövs.

För oss på Green Cargo har det varit ett halvår som gått upp och ner. Vi har haft en stökig vinter som mycket beror på den stränga vintern och den brist på snöröjning som rådde i framförallt norra Sverige. Men, vi ska inte sticka under stol med att vi, precis som många andra företag i vår bransch, har haft utmaningar vad gäller lokförarresurser. Lokförarbristen är en kritisk och allvarlig fråga för oss, som vi har haft fullt fokus på att lösa för att vi ser att intresset är fortsatt stort för våra hållbara logistiklösningar. Ökande volymer och kundnöjdhet är ett gott tecken för att vi ska behålla positionen som den ledande leverantören av hållbar logistik.

Jag är på plats i Almedalen tillsammans med vår VD och Kommunikationsdirektör där vi har en närvaro i en rad möten, diskussioner och paneldebatter. För oss är Almedalsveckan ett tillfälle att föra fram de viktigaste frågorna för Green Cargo och godsjärnvägen och vi fortsätter att kämpa för beslut som stärker järnvägens konkurrenskraft eller åtminstone skapar konkurrensneutralitet mellan transportslagen. Kanske vi ses där!

Jag vill avslutningsvis önska en trevlig och avkopplande sommar och rikta ett extra tack till dem som ser till att verksamheten fungerar när vi andra är lediga under sommaren. Green Cargo står aldrig still. Vi är för viktiga för det!

Richard Kirchner, Marknadsdirektör på Green Cargo