Följ Green Cargo

Vår bild av verkligheten

Blogginlägg   •   Nov 09, 2015 15:00 CET

Intresset är stort för höghastighetståg och vi på Green Cargo önskar politikerna lycka till i besluten som ska leda till framtiden. Järnvägen har helt klart en plats i ett hållbart, klimatanpassat Sverige. Men den svenska exporten börjar ofta sin resa på små banor långt från strålkastarljuset. Vi bad Green Cargos lokförare att med kamerans hjälp fokusera på dagens behov. Resultatet ser du i häftet ”Verklighetsbilder”.

Vi fraktar livsmedel, möbler, kemikalier och energiprodukter, fordon och inte minst stål- och skogsprodukter på den svenska järnvägen. Det är det i särklass mest klimatsmarta sättet att transportera stora mängder varor. Godståg – ofta i samverkan med bil och båt – är dessutom en transportlösning som är viktig för den svenska industrins konkurrenskraft och därmed för jobb och välfärd.

Tyvärr visar historien att stora spännande projekt ofta drar till sig uppmärksamheten, kompetensen och pengarna. Det som glöms är underhållet av dagens järnväg, inte minst på de små banor där den svenska exporten börjar sin resa. Så kan vi inte ha det. Klarar vi inte dagens utmaningar så klarar vi inte heller framtidens.

Jag skickar gärna tryckta exemplar av häftet ”Verklighetsbilder” till dig som beställer det. I det får du utsikten från lokförarhytten!

Häftet går också att ladda ner genom att klicka här.

Mats Hollander, kommunikationsdirektör på Geen Cargo