Följ Green Cargo

​EcoTrail Stockholm och Green Cargo i fortsatt gemensam hållbar satsning

Nyhet   •   Jun 15, 2018 13:00 CEST

EcoTrail Stockholm blev en succé 2017 med löpare från hela världen. EcoTrail Stockholm är loppet som får storstadsmänniskor att springa i skogen och med tydlig miljöprofil. EcoTrail genomförs återigen 2018 med fokus på hållbarhet tillsammans med Green Cargo, Sveriges enda logistikföretag som erbjuder transporter märkta med Bra Miljöval.

Tävlingen med återvinningsstationer, hållbara lösningar och miljökommitté tar ytterligare ett steg mot hållbara event med ambitionen att vara en förebild inom segmentet. Den 16 juni genomförs den andra tävlingen i skogarna kring Norra Djurgården, Roslagsleden och med en avslutande målgång i Galärparken.

Green Cargos transporter sker till över 90 procent med eltåg och är det mest miljövänligaste transportalternativet. GreenCargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed cirka

10 000 lastbilstransporter på vägnätet. Tillsammans med EcoTrail Stockholm genomför Green Cargo nu en satsning på hållbar medarbetare med fokus på förbättrad hälsa för andra året i rad.

– Green Cargo och EcoTrail har flera gemensamma nämnare med fokus på hållbarhet och miljö. Att vi tillsammans kan skapa hållbarare medarbetare hos Green Cargo är en bonus, och självklart ett av många mål med att arrangera tävlings – och träningsaktiviteter, säger Miranda Kvist, VD för Team Nordic Trail som arrangerar Eco Trail Stockholm. Inför tävlingen genomförs bland annat provlöpningar där deltagarna kommer att ”Plogga” d v s jogga och plocka skräp på samma gång. En winwin för allt och alla, fortsätter Miranda Kvist.

– Hållbara medarbetare är ett viktigt mål för oss. En viktig del inom detta är motion. Att samarbeta med EcoTrail känns helt rätt då det syftar till bättre hälsa och det på ett miljövänligt och hållbart sätt. Vi ser mycket fram emot detta samarbete, säger Sohana Josefsson, HR- och Kommunikationsdirektör på Green Cargo.

EcoTrail Stockholm genomförs med följande distanser: 8 km, 16 km, 45 km och 80 km.
Start genomförs i Stora Skuggan på Kungliga Djurgården. Läs mer på www.ecotrailstockholm.com