Följ Green Cargo

​Green Cargo arbetar för att minimera konsekvenser på grund av övertidsblockad

Nyhet   •   Maj 11, 2017 12:00 CEST

Fackförbundet SEKO har varslat om konfliktåtgärder som träder i kraft klockan 14:00 fredagen den 12 maj. Med anledning av konfliktåtgärdernas omfattning har vi tvingats se över en anpassning av vår trafik. Det pågår ett aktivt arbete för att kunna köra så många tåg som möjligt och hålla antal trafikändringar till ett minimum. De kunder som berörs av en trafikändring kommer att få ett besked av vår kundservice för respektive transport.

Från tisdag den 16 maj kan konflikten trappas upp. Det innebär att Green Cargos personal som arbetar med lossning av malmtågen i Luleå, kan tas ut i strejk. Från fredag den 19 maj kan konflikten trappas upp ytterligare och Baneservice Skandinavias personal i Skandiahamnen i Göteborg tas då ut i strejk.

Konflikten är mellan arbetsgivarorganisationen Almega och fackförbundet Seko. Green Cargo drabbas av effekterna av konflikten, men är inte en part i konflikten.

Vi följer utvecklingen av förhandlingarna noggrant och planerar vår verksamhet på bästa sätt efter vad som händer och vidtar de åtgärder vi kan för att minska effekterna.

Information

Vi uppdaterar löpande på vår hemsida med aktuell information om vad som gäller för vår verksamhet.

www.almega.se kan du följa senaste nytt som rör konflikten och varslet.