Följ Green Cargo

Green Cargo och Softronic tecknar nytt ramavtal som möjliggör fler lokbeställningar

Nyhet   •   Okt 26, 2020 13:30 CET

Green Cargo och den rumänska lokleverantören Softronic ingick 2017 ett avtal för leverans av 16 Transmontana-lok. Då bägge parter är nöjda med samarbetet har ett ramavtal nytecknats, som möjliggör ytterligare lokbeställningar över tid.

I juli 2017 tog Green Cargo beslut om att stärka fordonsflottan och köpte två nya Transmontana-lok. Dessa började gå i trafik under hösten 2018. Som en del av bolagets fordonsstrategi och för att möta kundernas behov har Green Cargo stärkt bolagets fordonsflotta ytterligare och köpt fler sexaxliga lok av modell Softronic Transmontana (MB-lok) under åren.

Loken skapar ökad kapacitet och genererar möjligheter till ännu effektivare logistiklösningar, särskilt i de tyngre transportuppläggen. Dessutom ger den ökade dragkraften i sig en lägre påverkan på miljön, eftersom det totalt sett går åt mindre energi jämfört med att köra flera lättare tåg. Under 2019 har sex lok levererats till Green Cargo. Under 2020 kommer sex lok till att levereras och 2021 ytterligare fyra. Totalt kommer vi ha 16 MB-lok i trafik till 2022.