Följ Green Cargo

Internationella kvinnodagen och hållbar logistik

Nyhet   •   Mar 08, 2021 16:14 CET

Alla våra medarbetare är en viktig förutsättning för Green Cargos framtid. Våra medarbetares engagemang och prestation är avgörande för att vi ska kunna leverera en effektiv och hållbar järnvägslogistik. Idag är det internationella kvinnodagen och det vill vi belysa – i filmen får du träffa några av våra fantastiska medarbetare.

– Vi strävar efter en arbetsplats präglad av mångfald, där alla typer av kompetens tas tillvara. Hos oss arbetar lokförare, radioloksoperatörer, ingenjörer, affärsexperter, ekonomer och andra specialister, som alla samarbetar för att nya insikter och idéer ska kunna utveckla vår verksamhet. Vi är 1 800 medarbetare, men bara 19 procent av dessa är kvinnor. Att öka andelen kvinnor är ett viktigt hållbarhetsmål för oss och 2030 ska vi vara 30 procent kvinnor. En jämställd arbetsplats skapar dynamik och stärker oss som bolag, säger VD Ted Söderholm.

Vi vill att våra medarbetare ska känna sig stolta över att arbeta hos oss. Vi vet att vi har en bit kvar till att nå vårt långsiktiga hållbarhetsmål. Men vi hoppas och tror att fler kvinnor vill vara med och bidra till ett logistiksystem som lägger grunden för ett konkurrenskraftigt Sverige.

Hållbar logistik – mer än bara gröna transporter