Följ Green Cargo

Team Green Cargo tävlade i årets Swedish Open Championships

Nyhet   •   Nov 22, 2016 14:00 CET

Två av medlemmarna i Team Green Cargo, Truls Möregårdh och Stina Källberg.

Förra veckan spelades Swedish Open Championships i bordtennis, 15 – 20 november i Eriksdalshallen i Stockholm. Det svenska landslaget var där med över 30 spelare tillsammans med motståndare från hela världen. På plats i tävlingarna fanns också Green Cargos egna team – Team Green Cargo!

Vårt samarbete med Svenska Bordtennisförbundet ger spelarna extra satsning
Team Green Cargos lovande pingisstjärnor Stina Källberg, Truls Möregårdh och Rebecca Muskantor har tagits ut i samråd med Svenska Bordtennisförbundet. Genom vårt samarbete får spelarna möjlighet till extra satsning, att nå sitt mål - OS i Tokyo 2020. Green Cargos stöd ger möjlighet till turneringar, träningsläger, sparring, besök på större bordtenniscentra, matchkläder, mental och fysisk träning, kost och näringslära i Europa och Asien.

Peter Sartz är heltidstränare i bordtennis på elitnivå sedan 25 år och är Team Green Cargos tränare. Han berättar hur Team Green Cargo har utvecklats.
– Det har varit ett bra år med flera aktiviteter, träningsläger i Kina och flera intressanta turneringar där teamet bland annat har fått tävla i Swedish Open Championships (SOC) som nu precis har avslutats i Stockholm. De har fått mycket bra erfarenhet och information som vi kommer att använda på våra träningsläger för vidare utveckling, säger Peter Sartz.

Berätta, hur har Team Green Cargos medverkan varit på årets SOC?
– Stina gjorde en bra internationell debut, fast hon nyligen haft en skada. Hon vann två av sex matcher och kände att hon hittade rätt väg att följa för att nå sina mål. Truls gjorde en extremt bra insats och spelade gruppfinal i kvalet i både herrsingel och Under 21 år. Han gick vidare till huvudtävlingen Under 21 år och pressade bronsmedaljören.

Hur har Truls Möregårdh utvecklats under året?
– Truls har gjort stora framsteg både mentalt och fysiskt, vilket gör att vi kan matcha honom i högsta seniornivå i träning. Både Truls och Stina har jobbat med individuella träningsprogram, vilket är viktigt när de spelar på internationell nivå så att de inte hamnar efter. Truls är nu bäst i Europa och näst bäst i världen i sin åldersklass. Truls känner att han när som helst kan slå igenom på seniornivå, men behöver den knivskarpa kylan och skärpan på slutbollarna. Detta skapas genom att använda rätt information från matcherna som ger rutin till nästa match.

Stina har gjort comeback efter sin ryggskada. Hur har det gått för henne?
– I toppidrott ingår tyvärr en mörkare sida med skador, men under den tiden är det viktigt att kunna träna med rehab och sakta men säkert bygga upp sig igen. Det finns alltid små saker man kan träna och komma tillbaka starkare. Det har Stina gjort jättebra.

Hur ser utvecklingen ut för Rebecca?
– Rebecca är just nu i norra Kina för femte gången på träningsläger och hon har också utvecklats bra under året. Alla tre har en träningsmängd som går att jämföras med de bästa i Europa och de har visat att de har talang för att vara med och slåss på absoluta toppen i internationell bordtennis. Vi ska fortsätta jobba professionellt och hitta nya motiverande aktiviteter 2017.

Hur har satsningen från Green Cargo hjälpt teamet?
– Tack vare Green Cargos engagemang och satsning för teamet kommer vi ha stjärnor i svensk bordtennis som vinner VM- och OS-medaljer om fyra till åtta år. Vi är på bra väg och spelarna har redan gjort stora genombrott.

På Team Green Cargos Facebook och Instagram kan du följa och gilla teamets utveckling och tävlingar.