Följ Green Cargo

​Ted Söderholm tar över ordförandeskapet i det nya förbundet Tågföretagen

Nyhet   •   Jan 23, 2020 13:34 CET

Foto: Peter Lydén

I början av november beslutade Branschföreningen Tågoperatörerna (BTO) att bilda ett nytt gemensamt bransch- och arbetsgivarförbund för spårtrafik. Tågföretagen blir det nya förbundets namn och bildas formellt vid årsskiftet. I slutet av februari 2020 tar Green Cargos vd Ted Söderholm över ordförandeskapet för förbundet efter SJs vd Crister Fritzson.

Tågtrafiken har ökat kraftigt. Bara i Sverige har persontrafiken ökat med 120 procent de senaste 25 åren medan godstrafiken varit relativt konstant. Järnvägen har en stark tillväxt i hela branschen och intresset ökar för spårtrafik, både på gods- och personsidan. Genom ny kapacitet och högre hastigheter kan järnvägen ännu starkare binda samman Sveriges växande regioner i framtiden.

Det nya förbundets uppdrag är att driva viktiga bransch- och påverkansfrågor för medlemsföretagen men även att utveckla och förhandla kollektivavtal samt ge kvalificerad arbetsrättslig rådgivning och stöd i arbetsgivarfrågor.

– Jag tar på mig ordförandehatten med en stor portion ödmjukhet och stolthet. Järnvägen är en framtidsbransch. Med en stark tillväxt på både person- och godssidan bidrar alla de företag som ingår i förbundet till en positiv utveckling både för klimatet och för svenskt näringsliv, säger Ted Söderholm.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.