Följ Green Cargo

Vi firar 20-årsjubileum 2021 - Träffa Håkan Sjöström

Nyhet   •   Jun 16, 2021 07:00 CEST

Vårt bolag Green Cargo bildades för två decennier sedan med syfte att stärka Sveriges konkurrenskraft som en attraktiv godsoperatör på järnväg – och det ska vi så klart fira under året.

Möt Håkan Sjöström, som började sin järnvägshistoria för 46 år sedan i juni 1974. När Green Cargo skulle bildas fick Håkan möjligheten att bygga upp trafiksäkerhetsorganisationen i det nya bolaget. En organisation och ett team som han ledde fram till 2018. Sedan dess har Håkan bland annat deltagit inom branschsamarbetet TTT - Tillsammans för Tåg i Tid, där han ingår i den exekutiva ledningsgruppen, samt jobbat med flera uppdrag inom såväl Operations som inom Green Cargos avdelning Hållbarhet & Kommunikation. Den sista augusti går Håkan i pension och vi önskar honom varmt lycka till och riktar ett stort tack för många förtjänstfulla år inom järnvägen!

Vi är 1 800 medarbetare, som genom våra yrkesroller har förmånen att bidra och skapa ett hållbart och fungerande godstransportsystem. Under året kommer du få träffa några av dem som berättar sin historia. Håll ögon och öron öppna och följ oss även i våra kanaler på Instagram, Twitter, Linkedin och Youtube.

Nu ser vi fram emot att fortsätta att vara en viktig partner till våra kunder och en attraktiv arbetsgivare med fokus på hållbarhet. Vi kommer fortsätta att driva frågorna kring centrala infrastruktursatsningar för hållbara godstransporter och stärka konkurrenskraften för näringslivet också de kommande 20 åren.

Häng med på vår fortsatta resa!