Följ Green Cargo

Direktlinjen Belgium Direct är nu invigd av Green Cargo och B Logistics

Pressmeddelande   •   Okt 24, 2016 16:21 CEST

Från vänster: Geert Pauwels, CEO B Logistics, Sam Bruynseels, CCO B Logistics, Daan Schalck, CEO Port of Ghent, Eric Van Landeghem, Managing Director Volvo Cars Ghent och Richard Kirchner, Försäljningsdirektör Green Cargo.

Nu är direktlinjen Belgium Direct invigd av Green Cargo och B Logistics. Det är en järnvägslösning som har fått ett gott välkomnande i både Sverige och Belgien.

Invigningen ägde rum den 20 oktober i Belgien och blev en succé. Ett 100-tal gäster från näringslivet i Belgien var inbjudna till eventet som hölls i hamnen i Gent. Richard Kirchner, försäljningsdirektör, representerade Green Cargo och höll tal tillsammans med bland andra Geert Pauwels, CEO B Logistics och Eric Van Landeghem, MD Volvo Cars Ghent. Två vagnsätt dekorerade med svenska och belgiska flaggan sattes ihop och åkte iväg tillsammans som en symbol för det nya samarbetet. Under invigningen visades även en inspelning av Belgiens transportminister François Bellot där han uttryckte sitt gillande till den nya direktförbindelsen med tåg mellan Sverige och Belgien.

– Vi är glada att ansluta vårt skandinaviska nätverk med en tredje direktlinje till Europa, säger Jan Kilström, VD Green Cargo. Denna järnvägslösning är nu ett snabbt alternativ till båt och en utmanare för lastbilsvolymer. Vi minskar inte bara trängseln på vägarna, utan även koldioxidutsläppen med 70% jämfört med vägtransporter på samma sträcka.

Om Belgium Direct

Belgium Direct är direktlinjen mellan Malmö-Antwerpen. Tillsammans med B Logistics erbjuder vi den snabbaste rutten med järnväg, med en transporttid på 21 timmar. Direktlinjen har utvecklats för att möta den intermodala marknadens efterfrågan, men har utvecklats för att även ta emot konventionell vagnslast. Belgium Direct avgår tre gånger varje vecka från vardera riktningen mellan Skandinavien och Belgien i en fast tidtabell. 

Green Cargo kör cirka 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed cirka 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi cirka 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka transporterna med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har cirka 2 000 anställda och en årsomsättning på 4 miljarder SEK (2015). Läs mer på www.greencargo.com