Följ Green Cargo

Erik Johansson ny CFO på Green Cargo

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2017 10:00 CEST

Green Cargo har utsett Erik Johansson till CFO och medlem i företagets koncernledning från och med 4 september. Erik Johansson har mångårig erfarenhet i ledande befattningar bland annat som CFO Business Area Europe på Gränges.

– Vi är mycket glada över att få in Erik i vår koncern. Han kommer att få en nyckelroll i bolagets fortsatta utveckling. Han har gedigen erfarenhet från finansområdet och kommer att bidra med kunskap och erfarenhet i vår tillväxtresa. Jag ser fram emot att vidareutveckla Green Cargos finansfunktion tillsammans med Erik, säger Green Cargos VD Jan Kilström.

Erik Johansson efterträder Henrik Backman som lämnar Green Cargo i början av september.

– Jag känner mig stolt och glad över att tillträda tjänsten som CFO på Green Cargo. Företaget är inne i en spännande förändringsresa med fokus på effektiviseringar och tillväxt, säger Erik Johansson.

Erik Johansson är 38 år och har en civilekonom- och civilingenjörsexamen från Linköpings universitet. 

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 2 000 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2016). Läs mer på www.greencargo.com