Följ Green Cargo

​Ingo Paas blir ny IT-direktör på Green Cargo

Pressmeddelande   •   Aug 23, 2019 15:24 CEST

Ingo Paas, blir ny IT-direktör på Green Cargo

Green Cargo har utsett Ingo Paas till IT-direktör (CIO) och medlem i bolagets koncernledning. Han börjar sin anställning 2 september. Ingo har spenderat en hel karriär inom IT och kommer närmast från Apoteket Hjärtat, där han i rollen som CIO framgångsrikt har bidragit till deras resa i digitaliseringens tecken.

Ingo har ett långt förflutet inom ICA-koncernen, där han har axlat ett antal olika IT-roller. Ingo har även ett förflutet som CIO för Adidas i Centraleuropa och Norden samt en längre period på Ericsson.

– Green Cargo har genom Ingo fått en nyfiken och transformativ ledare och han kommer att ha en nyckelroll i bolagets viktiga förändringsresa inom IT, säger VD Ted Söderholm.

– Det ska bli jätteroligt och spännande att få vidareutveckla IT för att leverera hög affärsnytta på ett effektivt sätt samt skapar optimala förutsättningar för våra kunder, Green Cargo och branschen, säger Ingo Paas.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 300 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2018). Läs mer på www.greencargo.com