Följ Green Cargo

​Jan Kilström utnämnd till Bästa VD i branschen för hållbar logistik av tidskriften European CEO

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2018 10:00 CET

Jan Kilström har sedan 2013 varit VD för Green Cargo. Bolaget har förbättrat sitt finansiella resultat och vänt ett antal års förluster till en förbättring av rörelseresultatet till 375 MSEK (37,5 MEUR) under en fyraårsperiod. För Green Cargo är Hållbarhet ett viktigt begrepp som omfattar en helhetssyn på ansvarsfullt företagande. 

Ett samarbete med Green Cargo ska ge kunderna en trygg vetskap om att deras transporter utförs med minimal klimatpåverkan, goda arbetsvillkor för personalen och med fokus på hög säkerhet och en långsiktigt hållbar ekonomi. 

Green Cargo är ensamma om att erbjuda rikstäckande godstransporter märkta med Bra Miljöval. Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – godstransporter, är den enda oberoende miljömärkningen av transporter. Det är därför den miljömärkning som ställer tuffast krav och har högst trovärdighet.

Bolagets kostnads- och miljöeffektiva transporter med järnväg som bas sträcker sig över hela Sverige, Norden och ner till Europa. Transporterna ger kraftigt reducerade utsläpp av CO2 och är en unik möjlighet för företag att nå uppsatta miljö- och klimatmål.

För att få veta mer om Green Cargos hållbarhetsarbete, läs Jan Kilströms artikel som har publicerats exklusivt i European CEO på sidan 70.

PRESS RELEASE NASDAQ Jan Kilström Best CEO »

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 2 000 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2016). Läs mer på www.greencargo.com