Följ Green Cargo

​Peter Hagert blir ny HR-direktör på Green Cargo

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2019 09:53 CEST

Peter Hagert blir nya HR-direktör på Green Cargo

Green Cargo har utsett Peter Hagert till HR-direktör och medlem i bolagets koncernledning. Han börjar sin anställning den 14 oktober. Peter har en lång karriär inom HR i olika befattningar och kommer närmast från Nobina, där han arbetat i åtta år.

Peter Hagert har lång erfarenhet av att arbeta med HR-frågor och jobbat inom många olika branscher på företag som Ericsson, FFV, Sheraton samt American Express, där han tjänstgjorde i Kanada under tre år.

– Peters långa erfarenhet av HR-frågor kombinerat med färsk erfarenhet av operativa trafikfrågor kommer att vara oerhört värdefullt för Green Cargo i det läge som vi befinner oss i. Motiverade och engagerade medarbetare är en förutsättning för att lyckas med den transformation vi har påbörjat och för att stärka vår position som en attraktiv arbetsgivare, säger VD Ted Söderholm.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Green Cargos övriga ledning fortsätta att utveckla bolaget och bidra med min erfarenhet och kompetens inom framför allt HR-området.

Peter är civilekonom från Handelshögskolan med inriktning på organisation och ledarskap.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 300 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,2 miljarder SEK (2018). Läs mer på www.greencargo.com