Följ Green Cargo

Stephan Ray blir presschef på Green Cargo

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2021 10:00 CET

Green Cargo har rekryterat Stephan Ray till den nyinrättade rollen som Presschef, med ett ansvar för pressfrågor och samhällskontakter. Stephan har flerårig erfarenhet av journalistik, PR, pressansvar och samhällskontakter i sina tidigare uppdrag inom bland annat SJ, Polismyndigheten och SVT. Stephan tillträder sin tjänst under våren.

– Jag är mycket glad över att Stephan börjar hos oss på Green Cargo. Han har en gedigen erfarenhet av att jobba med PR och pressfrågor och har en djup förståelse för järnvägsrelaterade ämnen, säger Erica Kronhöffer, Hållbarhets- och kommunikationsdirektör.

Stephan har arbetat med PR och pressansvar i flera olika branscher. Han kommer närmast från rollen som senior presskommunikatör på SJ AB. Tidigare arbetade Stephan bland annat som nationell pressekreterare på Polismyndigheten och dessförinnan Rikspolisstyrelsen. Han påbörjade sin bana som journalist på SVT och har en samhällsvetenskaplig examen från Göteborgs universitet och Journalisthögskolan i Göteborg.

– Det känns otroligt kul att få ansluta till Green Cargo. Företaget står inför stora, men spännande förändringar och tangerar alla områden jag brinner för. I grund och botten fungerar Green Cargo som en hjärtmuskel i bygget av ett klimatsmart och konkurrenskraftigt Sverige så för mig handlar det om ett drömjobb som är viktigt på riktigt, säger Stephan Ray.

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Över 95 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 8 500 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi transporterar 21 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på drygt 4 miljarder SEK (2020).